Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A kék pingvin

2009.09.19

Ausztrália déli és délkeleti partjain, a környező szigeteken és Új-Zélandon él. A telet a tengereken tölti.

Kép

 

Hossza 40 centiméter, testtömege 1000 gramm. Röpképtelen, a vízben szárnyaival evező tengeri madár. A tollazata felül sötétkék és alul fehér.

Kép

 

Sötétedés után, víz alá bukva fogja meg halakból álló táplálékát.

Nagy csapatban, földbe vájt üregekben költ.

 

Kép

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.